Fysiotherapie bij Duizeligheid

Duizeligheid is een breed begrip, omdat het meerdere oorzaken kan hebben en zich op verschillende manieren kan uiten. Zo zijn draaiduizeligheid, een licht gevoel in het hoofd hebben en wankel op de benen staan veelvoorkomende beschrijvingen van duizeligheid.

In veel gevallen is het evenwichtsorgaan betrokken bij de oorzaak van de duizeligheid. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan helpen om deze klachten te verminderen. 

Met welke veelvoorkomende klachten kun je bij de fysiotherapeut terecht?

  • BPPD (positie draaiduizeligheid)
  • Restklachten als gevolg van een neuritis vestibularis
  • Vestibulaire Migraine
  • Hyperventilatie

 

Hoe ziet de behandeling er uit?

Soms zul je al een verwijzing van de huisarts of een specialist uit het ziekenhuis hebben (KNO-arts of neuroloog). Soms moet er nog een diagnose gesteld worden.

De behandeling begint met een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek. Op basis van het onderzoek (en/of de eventuele verwijzing) wordt er een manoeuvre uitgevoerd of wordt er gestart met vestibulaire revalidatie. Tijdens deze intake en eventuele vervolgbehandeling wordt je door de fysiotherapeut uitvoerig geïnformeerd over de (oorzaak van de) klacht en het behandeltraject.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor vragen omtrent duizeligheidsklachten kun je terecht bij Rianne Eijer of Eefje Beumer. Zij zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Duizeligheid vanuit het Gelre Ziekenhuis. Neem voor het maken van een afspraak contact op met de praktijk.